Lynstegte glasnudler med æg

Skal det være mad på 10 minutter er lynstegte glasnudler lige sagen.
Det er sjovt nok en af de retter vi altid har lavet – i kollegiekøkkenet var det bare med hvedenudler, som den lokale Netto var leveringsdygtig i til overflod. Men risnudlerne er både lettere og meget mere thai!

Retten er suveræn. I sin enkelthed er det måske den bedste nudelret, du nogensinde kommer til at spise. Den let brændte hvidløg og østerssaucen er et fantastisk makkerpar.

  • 100 gram glasnudler – knækket i halve.
  • 4 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 thaichili
  • 100 gram shitake eller østershatte
  • 1 spsk hakket palmesukker
  • 2 æg
  • Olie
  • Østerssauce
  • Koreander

Sådan gør du: 
Kog risnudlerne efter pakkens anvisning og overhæld dem med koldt vand. Dryp dem af og stil dem til side.
Hak hvidløg og chili fint. Skær forårsløg i store stykker og svampe i mundrette bider.
Kom lidt olie i en varm wok. Steg hvidløg og chili til begynder at dufte. Slå æggene ud og rør rundt til du har røræg. Kom risnudlerne, sukker og svampe ved og steg videre i et par minutter. Kom forårsløg ved og vend rundt.
Smag til med østerssauce, og drys med koreander.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top