Stegte auberginer i krydret tomatsauce

Denne ret har et langt bedre navn, som lyder meget mere fancy. Men jeg har glemt det i forbifarten, og derfor kalder vi den nu bare for det den er! Og det er altså virkelig noget!
Retten har jeg lært at lave af en pakistansk kvinde, hvis døtre jeg har lært at lave mad i en lokal forening på Amager.
Og pakistanske kvinder bruger ikke opskrifter, siger min erfaring mig, så her er en tilnærmelsesvis gengivelse. Til gengæld bruger de ret meget olivenolie, og det er i virkeligheden hemmeligheden bag, at alt indisk og pakistansk mad smager voldsomt godt.  Så lad det være det bedste tip inden du går igang: sparer du på olien, gør du det forkert.
Til gengæld kan du godt spare den dyre, koldpressede jomfru til en anden gang og købe en billig en af slagsen.
Retten smager godt i sig selv – f.eks med aloo paratha, men du kunne også servere et par stegte lammeskanker til.

Du skal bruge (til 2 personer)

1 stor aubergine
1 dl olivenolie
2 små løg
3 fed hvidløg
1 stærk chili
5 tomater
Salt og peber

Sådan gør du
Skær auberginen i tykke skiver og steg dem brune på begge sider i rigeligt olivenolie. Læg dem til side.
Imens skærer du løg og hvidløg i tynde skiver og sauterer det i lidt olivenolie. Kom hakket chili ved og derefter hakkede tomater.
Lad det hele stå og småsimre i ca 15-20 minutter. Smag til med salt og peber. Fordel tomatsaucen over de stegte auberginer og server med det samme.

Aubergine i tomat

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top