Stegt torskerogn med vintersalat og avocadomayonaise

Torskerognen har godt af noget cremet tilbehør, det får den i denne opskrift fra den fede avocado-mayonaise.
Som de kvikke nok har gættet er torskerognen fra naturens side ikke små firkanter på dåse, men er i den originale og friske udgave formet som et par benklæder. Når der ved fiskehandleren skal udpeges et offer for aftenens massemord, så peg på dem, der er i mellemstørrelse. De største af torskerognen har en tendens til at være mere grove i konsistensen.

Første trin i behandling af torskerognen er som regel kogning. Jeg har i flere kogebøger læst om, at rognen skal pakkes ind i bagepapir, tilsættes eddike, prikkes og udføres voodoo-ritualer, når den skal koges. Personligt plumper jeg den i vand, der simre og giver den 30-40 min i vand med en skive citron og 2 laurbærblade for smagens og synets skyld. Tilberedning er ligesom anretning af mad, en æstetisk fornøjelse. Lad rognen køle af.

Og nu til selve retten…

Du skal bruge:

Torskerogn – en mellemstor buks til to pax.
300 g. rosenkål
1 gulerod
1 skalotteløg eller 2 bananskalotteløg
1 æble
Parmesanost
Dild

1 avocado
1 æggeblomme
2 dl vindruekerneolie
1 tsk. sennep
1 skvæt eddike
Salt
Peber

Sådan gør du:
Start med at gøre salaten klar:
Pil løget og skær det i tynde skiver. Tag de yderste blade af rosenkålen og smid dem ud. Pil derefter forsigtigt de resterende blade af rosenkålen, indtil du når ind til de helt små blade inderst (hjertet).
Skræl guleroden. Når den den er skrællet, så forsæt med at skrælle tynde skræller af guleroden og smid dem i koldt vand. Skræl æblet og skær det i små tern. Opbevar æbleternene ligeledes i koldt vand, så de ikke oxiderer.

Derefter til mayonaisen: Lav en avokadomayonnaise ved først at blande æggeblommen med sennep, lidt eddike, salt peber og pisk det. Tilsæt så olie lidt efter lidt. Start med enkelte dråber og forsæt så med skviser og slut med større skvæt indtil du har brugt ca. 2 dl. olie.
Afmonter avokadoen dens skal og sten og mos den old school med en gaffel eller mere moderne med en stavblender. Bland avokado mos og mayonnaise og du har avokadomayonnaise.

Skær torskerognen i skiver og steg dem på en pande med smør ved ikke for hård varme, til den er brunet på begge sider. Imens samles salaten og parmesanflager rives over. Anret evt. avokadomayonnaise, torskerogn og vintersalat pænt på en tallerken. Pynt med dild.

Tip – hvis du synes, at det er liige besværligt nok at tyndskrælle gulerødder og pille rosenkål til fem sultne unger, er her opskriften på den hurtige version af samme salat

Stegt torskerogn med vintersalat og avocadomayonaise

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top