Stegt og røget salat med æggeblomme og ørredrogn

Det her er bare pisse enkelt og samtidig helt sublimt. Det er en stegt hjertesalat med en rå, røget æggeblomme og lakserogn til.
Inspirationen kommer fra en restaurant, jeg næste ikke tør nævne flere gange på denne blog, men navnet starter med A og slutter på C.
Denne version er bare mere enkel og hjemmegjort.

Det der er så ninja-zen over retten er, at den består af få og enkle ingredienser, som nærmest ikke skal tilberedes. Som modvægt hertil, skal der bruges lidt specialudstyr.

Til 4 pax skal du skal bruge:
4 æggeblommer
1 hjertesalat skåret i kvarte på langs
30 g. ørredrogn
Lidt rødløg i tynde skiver
Olivenolie

Røgpistol
Røgsmuld, æble
Røgbowle

Sådan gør du:

Start med at lune de tallerkener du vil bruge til anretning op i ovnen. De varme tallerkener har til formål at lune æggeblommen lidt, så den ikke er køleskabskold ved servering.

Når tallerkenerne er varme, kommes der en æggeblomme på hver tallerken og lad det stå lidt. Og når der står æggeblomme, så menes der altså sådan en fra et æg. Ikke sådan en fra et plasticbæger!

Varm nu en pande godt op på aller højeste varme. Steg de fire stykker salat på de to skærflader. De skal ikke have mere end ca.20-30 sekunder på hver side. Og pas på, det sprutter!

Anret salaten ved siden af æggeblommen. Giv æggeblomme og salat et skud røg unde røgbowlen og lad den stå i et minut. Når blomme og salat er færdigrøget, pyntes der med ørredrogn og rødløg. Ørredrognen fungerer som salt til retten.

[adsenseyu1]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top