Denne friske salat af gule beder er fuldstændig uovertruffen og kan bruges som tilbehør til mange andre retter også. Den består af fine stykker af rå bede og fine stykker af kogt beder vendt med krydderurter, peberrod og frisk æble. Du kan også sagtens lave den af røde beder, de gule er lidt mindre fade i smagen, og så er de bare voldsomt flotte på tallerknen.
Leveren skal du spise fordi den smager virkelig godt, er hyper sundt og fordi det er disrespekt for dyret, der måtte lade livet, ikke at spise op. Og hvis du er bloddonor, og dermed vant til at spise jerntabletter, kan du springe en tablet over dén dag.
Du skal bruge
4 store gule beder
1 dusk frisk mynte
1 dusk frisk persille
1 æble
2 spsk friskrevet peberrod
Olivenolie
Æbleeddike
300 gram kalvelever
Hvedemel
Smør til stegning
Salt og peber
Sådan gør du:
Kog to af bederne i vand til de er helt møre. Det tager ca 40 minutter. Smut skindet af, køl dem af og skær dem i små tern.
De to andre beder skræller du, og skærer i lige så små tern. Bland de to slags beder sammen og tilsæt peberroden, en sjat olivenolie og lidt æbleeddike. Skær æblet i tern og hak mynten og persillen. Vend det hele i salaten og krydr med salt og peber.
Skær leveren i 3 cm tykke skiver og vend skiverne i mel. Steg leveren et minuts tid på hver side i smør og server med det samme. Leveren skal være svam rosa i midten.
[adsenseyu1]