Stegt lever og frisk salat af gule beder

Denne friske salat af gule beder er fuldstændig uovertruffen og kan bruges som tilbehør til mange andre retter også. Den består af fine stykker af rå bede og fine stykker af kogt beder vendt med krydderurter, peberrod og frisk æble. Du kan også sagtens lave den af røde beder, de gule er lidt mindre fade i smagen, og så er de bare voldsomt flotte på tallerknen.
Leveren skal du spise fordi den smager virkelig godt, er hyper sundt og fordi det er disrespekt for dyret, der måtte lade livet, ikke at spise op. Og hvis du er bloddonor, og dermed vant til at spise jerntabletter, kan du springe en tablet over dén dag.

Du skal bruge

4 store gule beder
1 dusk frisk mynte
1 dusk frisk persille
1 æble
2 spsk friskrevet peberrod
Olivenolie
Æbleeddike

300 gram kalvelever
Hvedemel
Smør til stegning
Salt og peber

Sådan gør du: 
Kog to af bederne i vand til de er helt møre. Det tager ca  40 minutter. Smut skindet af, køl dem af og skær dem i små tern.
De to andre beder skræller du, og skærer i lige så små tern. Bland de to slags beder sammen og tilsæt peberroden, en sjat olivenolie og lidt æbleeddike. Skær æblet i tern og hak mynten og persillen. Vend det hele i salaten og krydr med salt og peber.

Skær leveren i 3 cm tykke skiver og vend skiverne i mel. Steg leveren et minuts tid på hver side i smør og server med det samme. Leveren skal være svam rosa i midten.

Stegt lever og frisk salat af gule beder

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top