Pakora er små friterede pakistanske/indiske hapsere lavet med grøntsager, fisk eller kød i en dej af kikærtemel. Nogen kender dem måske som (onion)bahjis, som man tit kan bestille på indiske restauranter.
Selv om mine pålidelige -pakistanske -kilder siger, at det er SLET ikke er det samme, har jeg lige umiddelbart svært ved at se den helt store forskel. Så vidt jeg lige ved, er det noget med, at bahjis kommer fra syd og pakora fra nord, hvilket også er grunden til, at du finder dem på begge sider af den indisk/pakistanske grænse.
Anyways, de er helt klart et nærmere bekendtskab værd. Her er de lavet vegetarisk og serveret med en frisk og let mynte-chutney, som gør sig ret fint til de lidt fede, små knolde.

Du skal bruge

Pakora:
2 store løg
5 mellemstore kartofler
200 gram kikærtemel
3 dl vand
Salt
Chili efter smag

Myntechutney
1 stor dusk mynte
saft fra 1 lime
1 chili
1 tomat
lidt salt

Sådan gør du:
Bland vand og kikærtemel sammen. Riv kartoflerne groft og kom dem i massen. Skær løg i tynde både og tilsæt dem. Hak chilien fint og kom dem i sammen med et nip salt.
Vend det hele godt sammen.
Varm olien godt op – til min 170 grader. Kom en spsk dej ned i gryden og steg den til den er mørk gylden. Læg på fedtdryppende papir.

Og så til chutneyen. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend til du har en ensartet masse.

Server pakora med myntechutney.

Pakora med myntechutney

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top