Sprøde forårstoast med ærtepure og røget laks

Italienerne har deres bruchetta og crostini som ret beset er ristet, daggammelt brød med forskellige topping. Jeg har nu aldrig fået dem med røget laks og ærtemos, så lad os bare kalde retten her noget mere lokalt som “forårstoast”.
Vi serverede den som en lille forret forleden, da vi havde lidt god rossini-laks i køleskabet, som endelig ikke måtte smides ud.
Lige nu vrimler det med løgkarse i naturen og de de friske skud og blomsterne er ret fine at tage med ind i køkkenet.

Her er opskriften som forret til to personer

Du skal bruge:

  • To skiver daggammelt brød
  • Lidt smør til stegning
  • 100 gram god røget laks
  • 2 håndfulde ærter – gerne friskbælgede med frosne kan også gå an
  • 1/2 dl hvidvin
  • 20 gram smør
  • 1/2 løg i tynde ringe
  • Lidt frisk løgkarse

Sådan gør du:
Kom ærterne i en lille gryde med hvidvin og 20 gram smør og lad ærterne sautere i nogle minutter. Si væsken fra men gem lidt af det. Blend ærterne og tilsæt væske til det får en blød konsistens.
Rist brødet i lidt smør på begge sider. Anret det ristede brød med ærtemos og skiver af laks. Drys lidt løg over og pynt med løgkarse.

Forårstoast med ærter og laks

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top