[adsenseyu1]

Denne opskrift på kiks er hentet fra Meyers bagebog, og er en favoritkiks her i huset, som vi tit laver til osteanretninger.
Det er en sprød og sød kiks, der minder lidt om en Digestive i konsistens og smag.
Vi tilsætter tit lidt kommen til dejen – det tager de bestemt ikke skade af.

  • 250 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 5 gram potaske
  • 1/2 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 250 gram havregryn
  • 340 gram hvedemel

Sådan laver du havrekiks:
Rør smør og sukker sammen. Opløs potasken i mælken, som du rører i smørblandingen. Tilsæt æg, salt, havregryn og hvedemel, og saml dejen hurtigt, uden at ælte for meget.
Lad dejen hvile en halv time i køleskabet.
Læg den derefter ud på et melet bord, og rul den ud til den har en tykkelse på ca. 4 mm. Stik kiksene ud med en udstikkerform eller skær den i firkanter med en kniv.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 180 grader til de er gyldne og sprøde – ca. 15 minutter.

20130421-154716.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top