Sprængt svineskank og salat med æbler, nødder og blå ost

Der er meget langt fra eisbein og surkål til bistrokøkkenets sprængte og langtidsstegte svineskank.
Glem alt om gråt, kogt kød med seje fedtkanter, og forestil dig i stedet smeltende mørt, saftigt og trevlet kød med knasende sprød overflade. I virkeligheden er en langtidsbagt svineskank det, en flæskesteg drømmer om at være. Men det tager sin tid at nå i mål – så er du advaret!

Det er kun bagskanken der dur – og husk nu at køb en god øko en af slagsen – (eks. leverer Krogagergård lige til døren, hvis du bor på Sjælland.)

  • 1 god svineskank (bagskank)
  • 100 gram salt
  • 50 gram sukker
  • 4 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Start i god tid med at sprænge din skank i fem liter vand der er opløst med salt, sukker,  laurbærblade og peberkorn. Lad skanken hygge sig i vandet gerne et døgn i køleskabet, men skal det gå lidt stærkt, kan selv tre timer faktisk gøre underværker.

Tag den afdryppede skank over i et ildfastfast, hvor du ridser sværen med et par velvalgte snit. Smør den ind i olivenolie, krydr med salt og peber, og tilsæt et par dl vand til bunden. Bag skanken ved 160 grader i 4 timer, og vend den om i ny og næ. Skru derefter ovnen op på 250 grader og giv den til sidst 15 minutter, hvor du vender den et par gange. På den måde bliver sværen sprød og lækker.
Skær kødet fra benet og server.

Opskriften på salaten finder du her, og den klæder den fede svineskank rigtig godt.

TIP: Skanken kan ikke steget kortere tid ved højere varme. Det er den lave vedholdende varme der smelter fedt og sener og gør kødet ualmindeligt velsmagende. Dog kan dog sagens forlænge stegetiden med et par timer, ved at skrue lidt for blusset. Det forstærker kun effekten.

 

skank2

 

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top