Spinatpie med kålpølse og gratineret kartoffelmos

Denne ret er en regulær reste-ret, men den viste sig at være ualmindelig god, så opskriften finder lige vej herind også. Det hele kredser sig om, at vi havde en portion kartoffelmos til overs fra dagen før, som vi ikke nænnede at smide ud. Derfor endte den som top på en portion stuvet spinat med store chunks af kålpølse, og vupti: en pie!

Du får lige opskriften som det den er – en genial resteret. Men hvis du nu får lyst til at lave den, og ikke lige har kartoffelmos på lager, så kog bare 500 g skrællede kartofler, mos den og smag den til med salt, peber og en klat smør.

Du skal bruge:
Lidt olivenolie
2 fed hvidløg
1 løg
500 gram spinat
1 dl fløde
3 kålpølser
1/2 muskatnød
500 gram kartoffelmos
1 dl rasp
Olivenolie

Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg fint og sauter det i lidt oliveolie. Kom spinaten ved, og varm til du har en ensartet spinatmasse. Skær kålpølserne i grove stykker og vend det i spinaten. Kom fløden ved og kog det hele lidt ind. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Kom det hele i et ovnfast fad. Forden kartoffelmosen ovenpå og drys med rasp. Dryp rigelig med olivenolie på toppen og bag ved 200 grader til toppen bliver gylden og sprød – det tager ca 15 minutter.

Spinatpie

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top