Spicy tomatsuppe med kokosmæk, ingefær og limeblade

Denne suppe blev i går redningen på en rimelig lang mandag, efter en rimelig lang weekend.
Du får også lige opskriften, for nogen gange kan sådan en suppe være rar lige at have i bagærmet. Dels fordi den smager fuldstændig forrygende, men lige så meget fordi den tager under fem minutter at tilberede, og derefter skal den bare have ti minutter i gryden
Den er lavet med limeblade, som du kan købe tørrede eller på frys hos din asiatiske købmand.

Du kan evt servere den med poppede, vilde ris, som ligeledes kan poppes på et øjeblik.

 

Spicy tomatsuppe med kokosmæk, ingefær og limeblade

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 4 spsk olivenolie
  • 5 store tomater
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 chili
  • 5 cm ingefær
  • 6 keffir limeblade
  • Saft fra 1 lime
  • 1 dåse kokosmælk
  • Salt

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg groft og sauter det i en gryde med olivenolie over middel varme.
  • Tilsæt tomatpure og steg det lidt med. Kom grofthakket chili og ingefær ved sammen med limebladene og steg lidt med inden du tilsætter grofthakkede tomater. Kom kokosmælk ovenpå og lad det hele simre i 10 minutter.
  • Hiv limebladene på og blend hele molevitten med en stavblender. Si evt suppen, hvis du har lyst, og smag den ellers til med limesaft og salt.
http://raavarecirkus.dk/spicy-tomatsuppe-med-kokosmaek-ingefaer-og-limeblade/

Spicy tomatsuppe

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top