Spaghetti med ristede tomater og sprøde brødkrummer

Nogen gange er simpelt bare det bedste, og denne pastaret er nok én af de allernemmeste, du overhovedet kan lave og med kun meget få ingredienser. Du skal dog kun lave retten, hvis du kan skaffe helt modne og meget røde cherrytomater -dvs ikke de der umodne, orange, stenhårde kugler indpakket i plastic, som du kan købe året rundt til discountpriser. Men lige nu er det højsæson for modne tomater, så det er LIGE nu, du skal købe dem – og f.eks lave denne ret.
Det der løfter retten, er de sprøde brødkrummer, som kommer på toppen. Du kan også lave brødkrummerne med et daggammelt brød du smuldrer, men det havde vi bare ikke noget af, så det blev lidt panko fra skabet i stedet, og det fungerer helt vildt godt.

Spaghetti med ristede tomater

Ingredienser

  • 100 gram spaghetti
  • 250 g cherrytomater
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • Olivenolie
  • 1 håndfuld panko
  • Salt og peber
  • Masser af frisk basilikum

Sådan gør du

  • Vend tomaterne i olivenolie, krydt med salt og peber og bag dem i et ovnfast fad ved 220 grader i 10 minutter
  • Kog spaghettien efter pakkens anvisning
  • Kom nogle spsk olivenolie på en pande sammen med finthakket hvidløg og rist pankoen til det er sprødt, gyldent og velduftende.
  • Dræn spaghettien og vend den rundt med de bagte tomater.
  • Dryp med lidt olivenolie og drys med panko-rasp
  • Server med friske basilikumblade
http://raavarecirkus.dk/spaghetti-ristede-tomater-sproede-broedkrummer/

 

spaghettitomater1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top