Spaghetti med blå ost, markchampignon og spinat

Spaghetti, svampe og blå ost har altid været en suveræn kombination – men enten kan man lide blå ost, eller også kan man ikke.

 

Her har vi brugt en yderst vellagret sag fra Thise mejeri – min barndoms nabolandsby. Ofte når vi besøger de kanter kommer vi hjem med en pose ost fra det lokale mejeri. Visse steder ved limfjorden har man endnu ikke opdaget, at man med Thise mejeri har at gøre med en af danmarkshistoriens største mejerisucceser, som distribuerer til hele Coops netværk og ikke længere kun er et lokalt initativ, man skal holde liv i.
Derfor ender vi tit med at “nådes-leverencer” af lagret ost, som en velgørende støtte til “de stakkels københavnere, som vel ikke kan købe ordentlig ost på de kanter”.
Tja – vi tager gerne imod, og finder som her altid en god anvendelse.

  • 150 tørret spaghetti
  • Olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 150 gram markchampignon
  • 200 gram spinat
  • 75 gram blåskimmelost
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Kog spaghettien efter anvisningen i rigeligt vand.
Hak løg og hvidløg fint og sauter det i lidt olivenolie. Tilsæt champignon i skiver og steg dem ved ret hård varme. Kom spinat på panden og lad det falde sammen. Kom nogle gode klatter blå ost ved og lad det smelte.
Når pastaen er kogt næsten al dente dræner du den og kommer den ned i pastasaucen hvor du vender den rundt og giver den det sidste varme, til den er færdig og helt perfekt.

 

 

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top