Selv om der efter sigende skulle findes skrifter fra 1800-tallet, der kæder kødboller og pasta sammen med støvlelandet, må spaghetti og kødboller vist siges at være amerikansk fortolkning af det italienske køkken. Der er sådan lidt “Tonys” køkken og Lady og Vagabonden over retten, som vi bestemt sværger til herhjemme. Og selv om italienerne ikke vil kendes ved den, så er det ikke blevet en klassiker for ingenting – det er altså bare én af de bedste pastaretter, der findes. Seriøst, hvem kender du, som ikke elsker spaghetti meatballs? Altså ud over tante Ruth, der er vegetar? Selv junior på seks måneder labber tomatsauce og kødboller i sig, når vi stiller det frem herhjemme, og han har ellers særdeles kritiske smagsløg, skal jeg lige love for…

Jo bedre kød, desto bedre ret. Sådan er det bare. Og hvis du altid køber din hakkede kød i plasticbakker i supermarkedet, så skal du unde sig selv, engang imellem at gå forbi en god (økologisk…)  slagter, og købe din hakkede kød friskhakket. Det kan lyde lidt frelst og lidt banalt, men det smager sådan cirka dobbelt så godt. Måske mere. Hakket kød har en super kort holdbarhed, og derfor er det egentlig lidt mystisk, at det du køber normalt har en holdbarhed på en uge eller mere. Længe leve gaspakket kød!
Herhjemme kan vi godt lidt retten gratineret – så når det hele er færdigt kommer det lige en smut i ovnen med et venligt lag parmesan på toppen. Så er der ikke et øje tørt i det lille hjem.

Spaghetti meatballs

Ingredienser

    Meatballs
  • 400 gram hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 2 æg
  • 4 spsk rasp
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk tørret oregano
  • 2 spsk hakket persille
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Tomatsauce
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk cayennepeber
  • Salt og peber
  • Øvrigt
  • 200 gram spaghetti
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • Frisk parmesan

Sådan gør du

    Meatballs
  • Hak løg og hvidløg fint og bland det med det hakkede fars
  • Hak persillen og kom den ved.
  • Krydr med salt og peber
  • Tilsæt oregano, æg, mælk og rasp og rør rundt til du har en lind fars.
  • Tilsæt evt mere mælk eller rasp for at justere konsistensen
  • Form farsen til kugler og steg dem på den ene side på en varm pande med olie
  • Tomatsauce
  • Hak løg og hvidløg og sauter dem i lidt olie.
  • Kom tomatpure ved, og derefter de flåede tomater.
  • Blend saucen og smag til med salt, peber, sukker og cayennepeber.
  • Kom saucen over de halvt stegte kødboller og lad retten simre i fem minutter.
  • Anretning
  • Kog spaghettien efter pakkens anvisning
  • Kom den kogte spaghetti i et fad og hæld tomatsauce og kødboller over.
  • Drys med revet parmesan og gratiner retten i ovnen under grilll ved 250 grader i nogle minutter til osten er smeltet.
  • Drys med lidt basilikum og server med det samme
http://raavarecirkus.dk/spaghetti-meatballs/

meatballs3

meatballs1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top