Sommerlige blåmuslinger med cherrytomater

Blåmuslinger er et grundstof i vores køkken. Uden at lyve, så spiser vi blåmuslinger oftere, end vi spiser noget, der er lavet af hakket kød. Heldigvis er blåmuslinger stadig en forholdsvis billig spise – i hvert fald, hvis man sammenligner med hjertemuslinger eller knivmuslinger.

Det sjove er, at blåmuslinger næsten kan sammenlignes med skvalderkål. De er over det hele og vokser ufortrødent frem. Set i det lys, er blåmuslinger måske lidt dyre. Men mon ikke at skvalderkål i en plastikbakke ville gå for en flad tyver, hvis det kom der til?

Jeg kan huske da jeg smagte blåmuslinger for første gang. Jeg var 5 år gammel og ude og sejle langs fjordene på Færøerne. Min far stak hånden i vandet og plukkede en håndfuld blåmuslinger, som var det ukrudt. Herefter gav han sig til at åbne dem, løsnede den stadig rå blåmusling fra sin skal og fodrede mig med dem.

Det er den slags gastronomiske minder, der er ubetalelige, uanset hvor mange michelinrestauranter man frekventerer, og det der har gjort, at blåmuslinger er en af mine absolutte ynglings spiser.

Når nu man ikke lige har lyst til en helt frisk og rå musling, så er den her opskrift et godt alternativ, men kun når man kan få helt friske cherrytomater. I en ret hvor kun muslinger og cherrytomater spiller hovedrollen, er det rimeligt vigtigt, at begge dele er af en god kvalitet. Jeg kan forsikre om, at laver du de her muslinger med bleggrønne tomater om vinteren, bliver det alt andet end en behagelig oplevelse.

Blåmuslinger med cherrytomater

Ingredienser

  • 2 kg. blåmuslinger
  • 200 g. cherrytomater, halverede
  • 2 små løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 50 g. smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 dl. fløde
  • Frisk oregano

Sådan gør du

  • Rens blåmuslingerne ved at vaske dem, befrie dem for skægget og hvad der eller sidder på dem. Muslinger der er åbne, bankes et par gange ned i bordet. Lukker de sig ikke kasseres de.
  • Smelt smørret sammen med olivenolie i en stor gryde ved middel varme
  • Kom herefter løg og hvidløg i og lad de simre i 7-10 minutter
  • Kom herefter hvidvin og fløde i, og kog det ind til halvdelen.
  • Skru helt op for varmen og kom muslinger og tomater i gryden og læg låg på
  • Damp muslingerne i 4-5 minutter, indtil de har åbnet sig
  • Servermuslingerne i en dyb tallerken med et drys frisk oregano og masser med masser af friskbagt flutes til
http://raavarecirkus.dk/sommerlige-blaamuslinger-med-cherrytomater/

muslingeritomat1

Gem

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top