Soba nudler – helt simpelt

Soba-nudler er japanernes fastfood. Hvis du aldrig har spist soba nudler vil associationerne til fuldkornsspaghetti være svære at få ud af hovedet, men det er faktisk en helt forkert sammenligning.
Soba nudler er lavet af boghvede, og har intet tilfælles med det væmmelige fuldkornsspaghetti, du kan købe i supermarkeder – som i øvrigt burde forbydes, hvis det stod til mig.
Soba derimod er friske og lette nudler, og japanerne spiser dem både kolde og varme. Hvis de – som her – spises kolde, dypper man dem i en kold soya-sauce inden man spiser dem.
Og vi er et stykke væk fra kostpyramiden i denne ret, men der er da drysset lidt forårsløg over?

Du skal bruge: 

  • 100 g tørrede soba nudler
  • 2 forårsløg
  • 1 plade noritang
  • 1 dl dashi
  • 1/2 dl soya
  • 1/2 dl mirin
  • 1/2 tsk sukker
  • 2 spsk tørret bonito

Sådan gør du: 
Kog nudlerne efter pakkens anvisninger. Når de er færdige hælder du vandet fra og skyller dem under koldt vand til de er kolde.
Sæt til side.
Hak forårsløg fint og kom dem i en lille serveringsskål. Skær noritangen i strimler.
Hæld mirin i en lille gryde og lad det komme op at koge, så alkoholen fordamper. Tilsæt dashi, sukker og soya og lad det igen lige komme op at koge. Sluk for varmen og tilsæt bonito.
Server de kolde nudler med fintskåret nori-tang, forårsløg og dyp nudlerne i saucen.

Soba nudler

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top