Hvis du indimellem bevæger dig ind på madsektionen på Pinterest, så har du helt sikkert stødt på dette brød, der findes i et utal af varianter. Vi havde et glas færdigkøbt pesto på en af hylderne fornyligt, så jeg tænkte, at det godt kunne bruges i et brød.
Jeg synes brødet er ret flot, og det viste sig, at det oven i købet smager helt vildt godt. Vi spiste brødet til en grøntsagssuppe, som dermed steg til nye højder. Brødet er klassisk hvedebrød med æg og smør, så det bevarer ikke friskheden så længe.  Men dagen efter kan du snildt skære det i stykker og riste det på panden eller i ovnen – det er altså også godt!
Smider du en smule sukker i brødet og erstatter pestoen med remonce eller noget andet rart, har du friskbagt morgenbrød til arbejdet i stedet.

Snoet pestobrød

Ingredienser

  • 30 gram gær
  • 100 gram smør, smeltet og afkølet
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl vand
  • 400 gram hvedemel
  • 1 glas pesto
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  • Kom vand, gær, smør, salt og hvedemel i en skål og rør det godt sammen på røremaskine mindst 10 minutter
  • Lad dejen hæve i en times tid.
  • Slå dejen ud og rul den ud i et kvadrat til ca 1/2 cms tykkelse
  • Smør pestoen jævnt ud over dejen og rul den sammen til en pølse
  • Skær pølsen over på langs med en skarp kniv, så lagene træder frem
  • Twist eller flet de to lange stykker ind i hinanden - sørg for at enderne bliver presset ind i enderne.
  • Kom brødet i en form beklædt med bagepapir og lad det hæve i 45 minutter
  • Pensl med sammenpisket æg og bag brødet ved 220 grader i ca 15 minutter eller til det er gyldent og gennembagt.
http://raavarecirkus.dk/snoet-pestobroed/

twistedbroed2

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top