Snaps af karameliserede æbler og whisky-eg

Æblerne er der lige nu (september) og julen er lige på trapperne (ifølge min svigermor). Æbler + jul = æblesnaps. Men en helt traditionel æblesnaps skulle det ikke være. Heldigvis har jeg flere hyldemeter kogebøger til rådighed, og som ivrig ølbrygger har jeg også adgang til råvarer, der ikke altid findes i almindelig handel.

Ned kom bogen Aamanns Kryddersnaps. I den var der en variation af æblesnaps med karamelliserede æbler og eg. I Aamanns version skulle der almindelig frisk eg i snapsen. Den mente jeg godt, at jeg kunne toppe med en lille portion flis fra gamle whiskyfade, som jeg tidligere havde brugt til at brygge øl med (kan købes hos Maltbazaren). Kombineret med friskplukkede æbler kunne det ikke gå helt galt.

I Aamanns skal der også 1 spsk. honning i, men bruger du helt friske spiseæbler er der rigeligt sukker til at gøre snapsen sød og rund. Egeflisen gør at den får et vinøst-vanillepræg. Snapsen egner sig efter min mening, godt til fedt svinekød som sylte og rullepølse.

Til 1/2 liter snaps skal du bruge:

  • 1/2 liter klar Brøndum eller billig vodka
  • 2 helt friske æbler (alt andet ville være spild)
  • 20 g. egeflis fra whiskyfade

Sådan gør du:
Skær æblerne i kvarte. Varm en pande godt op og karameliser skærsiderne, det tager ca. 1 min. Put æblerne ned i et rengjort syltetøjsglas. Kom egeflisen ned til æblerne og hæld over med snaps.
Lad snapsen trække mørkt og køligt i 4 uger. Sigt den og hæld den på flaske.

Jeg lover at den nok skal blive et hit til julefrokosten, især hos kvinderne. Jeps, det er noget så sjældent som en scoresnaps.

[adsenseyu1]

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top