Smørrebrød med pølse, syltede kantereller og kålpesto

Vi kan godt lide at lave vores egne kryddersnapse. De kommer frem til julefrokosterne, hvor de vække jubel lige indtil gæsterne går i brædderne. Resten af året – minus til påske – står de mest og samler lidt støv nederst i barmøblet. Undtagelsen er fridage og søndage, hvor der hurtigt kan snige sig et større nyklassisk smørrebrød ind – og hertil hører sig en god snaps.
Forleden havde vi lyst til smørrebrød (læs snaps) til frokost, men magtede ikke indkøb. Løsningen blev et stykke “tøm-køleskabet”, som faktisk var så velsmurt, at vi nu giver tippet videre.
Her har vi serveret en kold valnøddesnaps til, som er en ret stor favorit.

Til 2 stykker smørrebrød skal du bruge: 

  • 2 skiver god rugbrød
  • Smør
  • 8-10 skiver god spegepølse
  • 2 tsk kålpesto
  • 2 spsk mayonaise
  • 1 tsk sennep
  • 10-12 kantereller
  • 1 dl æbleeddike
  • 2 dl vand
  • 1 laurbærblade
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du: 
Kog eddike og vand op og kom salt og laurbærbladet i. Lad lagen køle lidt inden du tilsætter kantareller. Lad kanterellerne trække 10-15 minutter. Rør mayonnaisen op med sennep.
Smør rugbrøddet med smør og spred en tsk kålpesto på bunden. Kom pølserne på og giv den et par fine klatter med sennepsmayonnaisen. Dryp kantarellerne af og fordel på brøddet.
Server med det samme – gerne med en kryddersnaps.

Smørrebrød med kålpesto og syltde kantereller

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top