Smørdampet hvide asparges med sauce mousseline og stenbiderrogn

Hvide asparges med stenbiderrogn er næsten en kliche på dansk forår. Det er på en eller anden måde alt for let at kombinere hvide asparges, en smørmættet sauce og stenbiderrogn og kalde det en ret. Det er i hvert fald billige point, når der skal serveres aftensmad – max på smag og udseende med et minimum af indsats.
Skal du imponere konen/kærsten (fordi du lige har købet en Weber gasgrill med tre brændere, for de penge der var afsat til en barnevogn) eller får svigerforældrene på besøg i anledning af mors dag (som du havde glemt), så er det her retten at servere. Uden at få sved på panden kan du få duperet konen/kæresten/svigermor (og forhåbenligt få tilgivelse).

Du skal bruge:
200 g. smør
Saft af en halv citron
3 æggeblommer
1 dl. fløde
12-16 hvide asparges, skrællet og befriet for den trævlede bund
En sjat hvidvin og en klat ekstra smør
50 g. stenbiderrogn
Dild
Salt

Sådan gør du:
Start med at smelte smørret ved lav varme og gør et vandbad klar ved middel varme. Pisk fløden til flødeskum og stil den til side. Imens sættes en pande over, der er stor nok til aspargsene. Panden sættes over middel varme og dæk bunden med hvidvin og kom herefter en klat smør i, samt lidt salt. Når smeltet i panden, kommes aspargesene ved. Lad dem simre til de er gennemvarme, men stadig har lidt bid. Hvor lang tid det tager, afhænger af hvor store dine asparges er. Der de små, tager det ikke mere end 4-5 minutter.

Og nu til saucen. Pisk ækkeblommer, citronsaft og en lille slat hvidvin sammen i vandbaddet. Når det begynder at tykne en smule, kommes det smeltede smør ved i meget små portioner – ligesom olie til en hjemmelavet mayo. Sørg for at piske grundigt hele tiden. Når saucen begynder at emulgerer, kan man tilføre smørret lidt mere rundhåndet. Bliv ved med at tilføre smør, indtil der ikke er mere, men sørg for at efterlade den hvide valle i i bunden af gryden. Smag saucen til med salt.

Vend nu saucen forsigtigt sammen med flødeskummet. Kom aspargesene på to tallerkener, hæld rigeligt med sauce over og slut af med stenbiderrogn og dild.

asparges_mousseline2

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top