Små maltbrød med hjemmelavet tangsmør

Sjovt nok er de små kuvertbrød, en af de bedste ting ved at gå ud og spise på nogle af de bedste spisesteder i landet. Det er altid en fornøjelse at opleve at brødet ikke bare er overflødigt fyld, men noget som tages seriøst og bla bla bla…

Okay…Helt ærligt er det sgu lidt svært at sige eller skrive ret meget intelligent om brød. Bare sørg for at bage det selv og brug økologisk mel, og så skulle den være hjemme.

En måde at peppe det ydmyge brød op på er ved at lave hjemmelavet smør. Til de her brød valgte jeg at salte smørret med kombutang. En helt unik opfindelse fra min side… troede jeg, indtil jeg lavede en lille googlesøgning.

Du skal bruge:
Brød
2,5 dl. koldt vand
300 g. hvedemel
50. g. mørkt maltmel
10 g. gær
Salt

Smørret
2,5 dl. piskefløde
1 blad saltet og tørret kombutang
Evt. salt

Sådan gør du:
Brødet
Opløs gær og salt i vandet. Kom herefter maltmelet i og det meste af hvedemelet, men hold lidt af det igen. Ælt grundigt i 10 min. Tilsæt evt. mere mel undervejs, men pas på at dejen ikke bliver alt for hård.

Stil dejen til hævning i køleskabet eller et andet sted hvor temperaturen er omkring de.5-8 grader i 4 timer. Efter den kolde hævning, stilles dejen til hævning på køkkenbordet i 1 time.

Tag nu dejen ud på et melet køkkenbord og rul den ud i en lang pølse på en 35-40 cm.. Skær pølsen ud i mindre stykker på 3-4 cm. bredde. Drys med lidt mel og overfør de små brød til en bageplade og bag dem ved 200 g. i 12-15 min. Bagetider er relative, da alle ovne er forskellige.

Der er ikke noget i vejen med at lave et stort brøde eller lave kuvertbrødene større eller mindre, men det har naturligvis indflydelse på bagetiden.

Smørret
Kør kombutang til et groft pulver i en kaffemølle (som du selvfølgeligt ikke bruger til kaffe igen) eller i en foodprocessor. Pisk smørret grundigt med en elpisker, til fløden begynder at skille vallen fra. Bland nu tang i og pisk lidt videre.

Kom smørmassen i et ren viskestykke og pres vallen ud. Smag på smørret, hvis du syntes der mangles slat, ælter du bare lidt mere salt i. Kom smørret i en lille skål og sæt det på køl indtil servering.

Nu vil jeg gerne takke for at du har læst hele indlægget igennem og jeg vil derfor gerne kvittere med lidt bonusinfo. Tangsmør er nok mere en særpræget oplevelse end dissideret velsmagende. Se det som et supplement til det traditionelle smør (og her mener jeg IKKE Kærgården som er et underligt misfoster), ikke som erstatning.

Maltbroed2

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top