Små æbletærter med masser af krydderier

Der findes mange opskrifter på æbletærter, men de her tærter er både nemme at lave og pæne at smide på bordet.
Og så er det lige nu, mens der er røv-mange æbler på træerne, at du skal flikke et par æbletærter sammen.
De her er krydret med kanel, stjerneanis, nellike og kardemomme og det holder max.

Du skal bruge

  • 150 g smør
  • 240 g hvedemel
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 spsk vand

Derudover skal du bruge

  • 2 æbler
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk stødt stjerneanis
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike

Sådan gør du: 
Smuldr smørret ned i melet. Bland sukker i. Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg dejen koldt 1 time.
Smør 6 små tærteforme eller en stor tærteform (ca. 20 cm i diameter).
Del dejen i 12 lige store dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Halvdelen – toppene – kan du enten skære et kryds midt i, eller som her udstikke små stjerneformede huller.
Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten.
Skær æblerne i små tern og fyld formene godt op med æble. Bland sukker med krydderier og drys en tsk over hver tærter.
Læg låg op tærterne og pres godt sammen i kanterne.
Pensl med vand og drys lidt ekstra krydder-sukker på toppen.
Bag ved 180 grader i ca 12 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
Server med letpisket fløde eller som her cremefraiche rørt op med en spsk flormelis og en tsk kanel.

Æbletærter

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top