Små mazarinkager med hvid chokolade og blåbær

Ud over at være pæne og damebladsegnede er disse små kager også vældig lækre, og du kan faktisk selv vælge om de skal være afslutningen på en god middag, eller om du hellere vil smide dem på søndags-kagebordet. De gør sig godt til det hele.

Lige nu kan du få amerikanske blåbær til spotpris. Og selv om de fløjet ind fra den anden del af verden og ikke vokser ved jorden men på blåbærbuske, er de nu stadig værd at få et tæt forhold til. Og så kan du jo samtidigt tænke på alle de udokumenterede sundhedsfremmende egenskaber de små blå har for dit blodtryk, dit syn og dine rynker.

Denne opskrift rækker til 8 små tærter eller 1 stor.

  • 200 gram marcipan
  • 200 gram sukker
  • 200 gram blødt smør
  • 3 æg
  • 100 gram mel
  • 100 gram hvid chokolade
  • 1 bakke friske blåbær

Sådan gør du:
Riv marcipanen groft og ælt den sammen med sukkeret. Ælt smørret ind i marcipanmassen til du har en blød ensartet masse. Rør melet i, og derefter æggene et ad gangen.
Kom massen i små smurte forme (Eller en stor)  og bag dem ved 180 grader i ca 8-10 minutter.
Når de er kølet af smører du en tsk smeltet hvid chokolade på toppen og pynter med blåbær. Drys evt med flormelis.

[adsenseyu1]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top