Sliders med barbecuesauce og mango- og kokossalsa

[adsenseyu2]

Kapitel nr 3 i caribisk uge byder på krydrede sliders med stærk mangosalsa. Små burgers der let slår den lidt fedtede bacon-ostefyldte sag ud af kurs.

  • 20 gram gær
  • 300 ml vand
  • 500 gram hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk honning
  • 1/2 dl olivenolie

Sådan laver du burgerboller
Bland gæren med lunkent vand. Tilsæt honning, salt og olivenolie og ælt dejen med melet. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Slå den ned og form til boller som du trykker flade. Lad dem hæve 20 minutter inden du pensler dem med vand, drysser med sesamfrø og bager dem i ca. 15 minutter ved 200 grader i en ovn hvor du har sat en skål vand i bunden.
Så snart de kommer ud dækker du dem til med et viskestykke. På den måde beholder de en blød krumme og overflade.

  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk sennep
  • 4 spsk HPsauce
  • 1 spsk ketchup
  • 2 spsk honning
  • saft fra 1 lime

Sådan laver du bøffer med barbecuesauce
Form kødet til fire bøffer som du trykker helt flade.
Lav en barbecusauce af hakket hvidløg, krydderier, HPsauce, ketchup, limesaft og honning som du rører sammen.
Steg bøfferne på en meget varm pande og pensl med barbecuesauce.

  • 1 mango
  • 1 kokos
  • 1 rødløg
  • 6-10 cherrytomater
  • 1 stor dusk mynte eller persille
  • 1-2 chili efter smag og styrke
  • Saft fra en lime

Sådan laver du mango- og kokossalsa
Skær mango, løg og tomater i meget fine tern. Flæk kokosen, og riv kokoskødet groft. Tilsæt hakket mynte/persille, finthakket chili og lime.

***

Ved servering flækker du bollerne og fylder dem med mangosalsa og friske bøffer fra panden.

20130117-165331.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
Top