Skovmærke er egentlig mest en forårsplante, men det er aldrig lykkes mig at finde planten i naturen, selv om den vist nok skulle være ret almindelig, og da de solgte den – sandsynligvis dyrkede variant – på grønttorvet forleden slog jeg til (Når man har boet i 10 år i byen OG betalt penge for ukrudt må man efterhånden kunne kategoriseres som ægte københavner…)
Jeg har gerne ville lave skovmærke-is, efter vi fik det serveret på Ekstedts i foråret. Smagen er skovmærke er ret speciel og særlig dragende. Smagen er urtet, parfumeret og vaniljesød på én gang og minder ikke rigtigt om så meget andet.
Kan du selv plukke den, der hvor du bor, vil jeg virkelig anbefale det. Ellers kan man faktisk også købe planten og dyrke den selv. Hos gartneri Toftegaard har de den også i webbutikken.

 

Skovmærkeis

Ingredienser

  • 3 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • 6 æggeblommer
  • 1 vaniljestang
  • 150 gram sukker
  • 2 blade husblas
  • En håndfuld skovmærke

Sådan gør du

  • Bland fløde og mælk i en gryde.
  • Rens skovmærken og kom stilkene fløde/mælkeblandingen og lad det trække 10 min.
  • Blend massen og hæld den igennem en sigte.
  • Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker og vaniljekorn.
  • Bring flødeblandingen til kogepunktet.
  • Tag den varme fløde af og pisk den lidt efter lidt i æggemassen.
  • Kom massen tilbage i gryden og bring det hele til kogepunktet (85 grader) Når det bobler tager du cremen af varmen.
  • Køl iscremen helt af - evt natten over på køl.
  • Frys massen i en ismaskine til den har sat sig.
http://raavarecirkus.dk/skovmaerkeis/

skovmaerkeis2

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top