Seafood boil er i staterne på en og samme tid en ret og en social begivenhed, lidt på linje med krebsegilde og DM i rejepilning. I mulighedernes land kan man støde på seafood boil fra Louisiana til New England, hvor hver landsdel har deres eget særpræg. Nogle boils er cajuninspirerede, andre skal tilberedes på stranden ved brugen af drivtømmer, og andre igen indeholder kun krebs eller krabbe. Fælles for alle seafood boils er at de består af… du gættede rigtigt: sømad eller det vi andre betegner som skaldyr, der er dampet eller kogt.

Udover skaldyr er der næsten altid røde kartofler, pølser og majs i. I vores variation valgte vi at bruge vitelottekartofler frem for sådan nogle røde nogle. De viste sig at være en kæmpe fejl, da vi endnu engang kunne konkludere, at vitelottekartofler kun egner sig mos. Brug ganske almindelige nye friske danske kartofler i stedet for.

En anden lidt alternativ tilføjelse, var forårsløg. Mest ud fra devisen om, at vi ikke smider mad ud, og det var nu og her de skulle bruges. Fungerede det? Tjaaaaooo…

Ud over alle begynderfejlene, så er seafood boil helt sikkert noget, der kan anbefales, både til festlige lejligheder og til to. Om du laver det til to eller mange, er næsten lige meget, forberedelse er der ikke meget af, så det er bare et spørgsmål om at have en gryde der er stor nok.

Du skal bruge:
1 kg. tigerrejer eller anden form for skalddyr
1/2 liter brown ale
2 majskolber
3 store svinekødspølser (og absolut ikke de røde)
300 g. nye kartofler
1 bundt forårsløg (frivilligt)
1 citron, halveret
4 tsk. sennepsfrø
3 tsk. hele korianderfrø
2 tsk. hel allehånde
8 lauerbærblade
Salt
Hjemmerørt mayonnaise
Hjemmelavet toastbrød
Tabasco

Sådan gør du:
Vask kartoflerne, pil majskolberne og dem hver kolbe i 3-4 stykker, skær ligeledes pølserne i 3-4 stykke og halver citronen. Knus Lav en lille pose af et tefilter eller lidt stof og kom sennepsfrø, koriander, allehånde i og luk posen med noget kødsnor.

Fyld en stor gryde med vand og bring vandet i kog. Tilsæt kartoflerne når vandet koger, samt krydderposen, citron, en slat salt og laurbær og skru ned på middel varme. Når kartoflerne er halvmøre – efter 5-10 minutter, alt efter størrelse, tilsættes pølser, og majs og lad det simre videre i 5-10 minutter.

Tilsær til sidst rejer og forårsløg og lad det simre i 1 minut og lad herefter din seafood boil stå og trække i 5 minutter og dræn herefter din boil for vand.

Dæk spisebordet med avispapir og hæld hele gryden indhold oven på avispapiret. Ingen tallerkener, knive eller gafler behøves. Sæt også toastbrød, tabasco, salt og mayonnaise på bordet som ledsager til de kogte godter.

seafoodboil1

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

Latest comment
  • Det lyder ret spændende og hyggeligt – og med masser af muligheder for variation. Det koncept skal jeg helt sikkert undersøge nærmere. Når vejret en dag opdager, at det burde være sommer, vil det være så hyggeligt med sådan en gryde på et tæppe i græsset. Jeg ville dog ikke servere maden på en avis. Selvom det lyder hyggeligt, tror jeg ikke, at det er så sundt.

Top