Nogen gange har man lige lyst til at dyppe sin bøf i noget andet end en bearnaise. Bare sådan for variationens skyld. Hvis man alligevel ikke vil bevæge sig for langt væk, er sauce Cafe de Paris et fint alternativt. Den indeholder smør i samme rigelige mængder, men er en mere krydret og pikant sauce-variant. Og så er den super nem at lave, så hvis du nu er typen, der ikke lige vil løbe risikoen for en skilt sauce, når svigermor kommer forbi, så er denne her et mere sikkert valg – som smager lige så vildt.
Saucen kommer i øvrigt slet ikke fra Paris, men fra et spisested i Geneve, der opfandt den.

Saucens kusine er Cafe de Paris smørret, som man også af og til støder på. Det er egentlig bare en kryddersmør, der består af de samme ingredienser. Same same….but different…

Steak Cafe de Paris

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 1 dl hvidvin eller tør sherry
  • 3 ansjosfileter
  • 125 gram smør
  • 2 spsk finthakket persille
  • 1 spsk finthakket timan
  • 1 spsk sennep
  • Peber
  • Saft fra 1/2 citron

Sådan gør du

  • Hak løget fint og sauter det med en spsk af smørret.
  • Kom sennep, hakket anjos og krydderurter i og pisk rundt.
  • Tilsæt vinen
  • Pisk smørret i lidt efter lidt til det tykner.
  • Smag til med peber og citronsaft
  • Server med en stegt bøf og sprøde fritter.
http://raavarecirkus.dk/sauce-cafe-de-paris/

sauceparis2

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top