Satay-spyd med peanutsauce og stærk agurkesalat

Mørt og saftigt kylling og cremet peanutsauce. Hvem kan ikke lide det? Altså hvis man ikke har allergi overfor nødder….
Det asitiske køkken er lige pludselig blevet mit nye favoritkøkken, selv om jeg godt ved, at det er voldsomt uhipt og so last decade….
Måske fordi det er januar, og det er cirka ti gange sjovere at spise lime, chili og ingefær end det er at spise koteletter og kål.
Det er ret beset hverken klimavenligt (for nordboere), økologisk (det er hvert fald ikke nemt at fremtrylle øko-galanga) eller nynordis for den sags skyld.
Men det er voldsomt spicy, stadig nyt og overraskende og det pepper immervæk en grå januaronsdag gevaldigt op.

Her er til to personer – suppler evt. med lidt risnudler, som også smager fantastisk med satay-saucen:

Spid

  • 1 stort kyllingebryst
  • 1 tsk gul karrypasta
  • 1/2 dl kokosmælk
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk hakket palmesukker
  • Salt

Sauce

  • 25 gram peanuts
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 tsk gul karrypasta
  • Salt
  • 1 tsk palmesukker

Agurkesalat

  • 1 agurk
  • 1 forårsløg
  • salt
  • 1/2 dl riseddike
  • 2 spsk palmesukker
  • Saft af 1/2 lime
  • 1/2 rødløg (eller fem små røde skalotteløg fra thai-supermarkeder)
  • 2 små thai chili
  • 1 lille bundt koreander

Sådan laver du spid:
Skær kyllingebrystet i store stykker og vend dem i en marinade af kokosmælk, olie, karrypasta, palmesukker og salt. Lad dem trække i marinaden mindst en halv time, men meget gerne et par timer eller tre.
Sæt kødet på spid og steg dem på enten grill eller en varm pande.

Sådan laver du satay-sauce:
Rist peanuts på en tør pande. Blend dem sammen med kokosmælken.
Tag en tsk karry-pasta og rist det i bunden af en gryde. Kom kokosmælk/peanutblandingen ved og kog det op med sukker og lidt salt. Lad det hele simre ved jævn varme i 10-20 minutter.

Sådan laver du agurkesalat
Kog en lage af riseddiken, sukker. Tilsæt lime, når det er kølet lidt af.
Skræl agurken og høvl den i lange, tynde skiver.
Når lagen er kølet af, vender du agurken i lagen. Lad det hele trække – gerne et par timer.
Dræn agurken, og vend dem med fintsnittede forårsløg, chili og rødløg. Drys med koreander.

Satay1

[adsenseyu2]

 

 

 

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top