Sarde in saor – sursøde sild på italiensk

Hov, der er nogen der har drysset rosiner over min fisk!
Sarde in saor er italienernes svar på vores syltede, stegte sild, og det både lyder og ser ret besynderligt ud men holder et hundrede procent. Især sådan en lidt lun sommeraften på altanen med en humpel godt brød. Retten er kendt fra Venedig og laves oprindeligt med sardiner, der steges i svinefedt. Solsikkeolie smagt til med olivenolie kan dog også gøre det. Rosiner og pinjekerner er valgfrie, men de giver både noget sødme og en anelse crunch.
Det kan være lidt svært at skaffe friske sardiner på vores breddegrader, idet de mest lever og fiskes længere sydpå, men er du heldig at se dem på fiskemarkedet, så skynd dig at hente et halvt kilo hjem. De koster ikke mange kroner, er spækket med sunde fiskeolier og sådan nogle nystegte krabater smager vanedannende godt.
Retten skal stå natten over og sætte sig, så start i god tid.

Sarde in saor – sursøde sild på italiensk
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 30 min
Ingredients
  • 250 gram sardiner
  • Olie itil stegning
  • 2 små løg
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk rosiner
  • 2 spsk pinjekerner
  • Salt og peber
Instructions
  1. Skær løg i tynde skiver og steg dem i olie på en pande ved lav varme sammen med laurbærbladene. De må endelig ikke brune, men bare langsomt blive søde og møre. De er færdige efter ca 10 minutter. Smag til med salt og peber.
  2. Tag løgene af varmen og læg dem i en skål. Hæld eddiken over og lad løgene køle af i eddiken.
  3. Befri sardinerne for skæl og træk hoved og indvolde af. (Lad halen sidde på) Skyl dem godt i rindende vand.
  4. Åbn sardinerne som en bog og tryk rygbenet ned med hænderne. Vend fisken om og fjern nu rygbenet. Dup fisken tør.
  5. Vend sardinerne i mel og steg dem i rigeligt olie på begge sider til de er gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir og afkøl dem helt.
  6. Forsøg ikke at spise for mange af de nystegte og meget appetitlige sardiner, mens du venter på, at de køler af.
  7. Når det hele er kølet af lægger du et lag løg i bunden af en lille skål. Drys med lidt rosiner og pinjekerner og læg fisken ovenpå. Slut af med de sidste løg og lidt flere rosiner og pinjekerner.
  8. Læg film på og sæt skålen på køl natten over.
  9. Spises med godt brød.

Sarde in saor

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top