I dejlige Gudhjem bor det dejligste karamelkogeri. Hos Karamel Kompagniet kan man få de skønneste karameller med den helt rigtige bløde konsistens og min absolutte favoritvariant er  flødekaramellerne med havsalt.

Det er ikke nogen ny opdagelse at salt gør sig ualmindeligt godt i det søde køkken. Alligevel er det altid en god overraskelse når en hvinende sød lækkeri bliver rundet af med en mild saltsmag.
Sådan er Karamel kompagniet flødekarameller. Og sådan er disse hjemmelavede ditto.

Det er ikke spor svært at lave karameller – det kræver bare et sukkertermometer og en lille smule præcision. Jo mere varme de får, desto hårdere bliver karamellen. En blød og lækker karamel skal af blusset med det samme den rammer 125 grader.

 

  • 250 gram sukker
  • 2 1/2 dl fløde
  • 25 gram smør
  • 1 1/2 spsk maldon salt (eller anden flagesaltt

Sådan gør du:
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Når sukkeret er karamelliseret tilsætter du smørret. Tilsæt langsomt fløden lidt efter lidt. Hælder du det hele i på en gang stivner hele massen. Hælder du det forsigtigt i, sænker du ikke temperaturen for meget, og du beholder en flydende konsistens.
Kog massen til den rammer 125 grader præcist. Det tager længere tid end man tror, så det handler om at være tålmodig, og blive ved gryden. Lige pludselig går det stærk, og så skal den af blusset.

Hæld massen ned i en plasticform beklædt med bagepapir, hvor den kan størkne. Når massen er størknet vender du karamellen ud og skærer den i passende stykker.

Pak karamellerne ind i afklippede stykker bagepapir, eller noget fint farvet folie.

 

20121119-201321.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top