Saltbagte rødbeder i vinagrette og kyllinge-ruller med blåskimmel

Så er det sæson for rødbeder. Og gule beder. Og stribede. De tilberedes på samme måde og smager meget ens, selv om den røde er mere fad og jordet i det. De har godt af at komme i selskab med noget cremet tilbehør – her bare en simpel vinagrette, som løfter dem.

Denne ret er lavet efter “Tøm-køleskabet” princippet, som dybest set handler om at få spist op. Og når man kan ende ud med mad af denne kaliber er det egentlig et ret godt princip.

Saltbagte rødbeder

  • 5 rødbeder
  • 400 gram mel
  • 400 gram salt

Dressing

  • 1 lille ræddike
  • Salt
  • 1/2 dl olivenolie
  • 3 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk honning
  • 1 lille spsk sennep
  • En håndfuld finthakket purløg
  • Salt og peber

Kylling

  • 2 kyllingebryster
  • 2 skiver bacon
  • 50 gram blåskimmel
  • Olie
  • Smør
  • Salt og peber

Sådan gør du: 
Saltbag rødbederne. Saltdejen laver du ved at blande lige dele mel og salt og tilsætte vand til du har en fast blød dej.
Rens rødbederne og beklæd dem med saltdejen, Læg dej-klumpen i et ovnfast fad og bag dem ved 200 grader i ca. times tid – eller til de er møre (Stik forsigtig til dem undervejs).
Befri dem for saltskorpe og skræl og skær dem i tern.
Lav en dressing af olie, sennep, eddike, honning og purløg smagt til med salt og peber. Vend de varme rødbeder i dressingen og lad dem trække til de er blevet lune.

Bank kyllingebrysterne helt flade. Steg imens baconen sprødt. Læg en skive bacon på hvert kyllingebryst og skiver af blåskimmelost ovenpå

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top