Saltbagte kartofler smager intenst af kartoffel og gør sig godt til alle de gryderetter du får lyst til at lave om efteråret og i vinteren.
Det er voldsomt nemt at lave, og resultatet er en intens smag af kartoffel.

 

  • 400 gram mel
  • 400 gram salt
  • Vand
  • Kartofler

Sådan laver du saltbagte kartofler:
Bland mel og salt og tilsæt så meget vand, at du har en fast men ikke for hård dej,
Rens kartoflerne og pak dem ind i saltdej. (Behold skællen på)
Her er det gjort ved at rulle dejen ud, lægge kartoflerne på halvdelen af dejen og trykke resten af dejen godt omkring,
Bag dej-klumpen ved 220 grader i en time til halvanden og lad den hvile til den føles kold på ydersiden.
Så kan du brække dejen fra hinanden og hive de lune kartofler ud.

Tip: Glemmer du også tit at have et par pakker salt på lager? Så har vi også gode erfaringer med at lave den med meget mindre salt. Salten trækker væske ud, men selv med en almindelig mel-vand dej, får du et godt resultat

[adsenseyu2]

[adsenseyu2]

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top