Salat med varmtrøget laks, karse og rødbede

Man bliver efter sigende klog af omega3, (Det fandt jeg ud af, ved at læse Femina og Alt for Dullerne, da jeg var bænket hos min frisør i sidste uge, som egentlig helst ville have fri på en solskinsfylds søndag, havde svært ved at skjule sin irritation over, at jeg havde bestilt den sene tid kl 16, og syntes hendes chef var en heks, hvilket hun hviskende fortalte mig på flere lidet subtile måder), derfor insisterer jeg på, at vi skal spise laks regelmæssigt – gerne på ugentlig basis. Der er godt nok noget med nogle tungmetaller, men come on, laks smager bare godt – ikke mindst i nyrøget tilstand. Her har den fået nye venner i form at rødbede og frisk hovedsalat.

  • 1 hovedsalat
  • 2 rødbeder
  • 1 bakke karse
  • 2 laksefileter
  • 1 dl yoghurt
  • 1 spsk sennep
  • Salt og peber
  • Saft fra en citron

Sådan gør du: 
Varmrøg laksen ved at lægge 1 spsk røgsmuld i en gryde, antænd det, og lægge noget sølvpapir over. Læg laksen ovenpå sølvpapiret og læg låg på. Lad det røge i ca 10 minutter, hvorefter fisken burde være tilberedt. Alternativt kan du derefter give det par minutter i en 200 grader varm ovn.
Vask rødbeden godt og skær den i helt tynde skiver. Skyl salaten, tør den og riv den i mindre stykker.
Bland yoghurt med karse, sennep, salt og peber.
Anret salaten med rødbedeskiver og stykker af den røgede laks. Dryp klatter af yoghurten over og dryp med citronsaft.

Salat med laks og rødbede

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top