Salat med røde beder og blå ost

Julesalat fåes langt ind på foråret og er sprød, saftig og let bittert. Absolut den bedste salat at sætte tænderne i hele vinterhalvåret.
De søde balsamico-glacerede rødbeder smager fortrinligt med den salte lidt skrappe blå ost.

  • 4 store rødbeder
  • 50 gram blåskimmelost
  • 1 Julesalat
  • Balsamico
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 skiver daggammelt brød

Sådan gør du:
Kog rødbederne med skrællen på til de er møre (afhænger af hvor store de er – men sæt hvert fald en lille halv time af)
Skæl dem og skær dem i stave og smid dem på en varm pande med en god sjat balsamico, lidt salt og peber. Lad dem glacere i balsamicoen.
Skyl salaten og lav en olie/eddike dressing af 2 dele god olivenolie og 1 del balsamico. Smag til med salt og peber.
Skær brødet i tern og rist det på en pande en olivenolie – krydr med salt og peber.

Anret salaten på et fad med rødbederne. Drys med brødcroutoner og smuldr den blå ost over.

20120814-191331.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top