Træt af falafler?  Ej ikke rigtig. Lige for tiden står det på menuen én gang om ugen, så husets falafelmonster – aka Falke på 8 måneder – kan få dulmet sin trang til stegt kikærtemos. Så for at variere konceptet lidt, spiste vi dem forleden som en salat – hvilket fungerede så godt, at opskriften må gives videre. Og så er den fuldstændig vegansk – skulle du selv være af den politiske overbevisning eller få besøg af tante veganer-Ruth.
Denne salat skal du ikke lave i januar for eksempel. Den består nemlig af moden melon og røde tomater. To ting der mest kan trylles frem i sommerhalvåret.

Psst….vil du snyde lidt, kan du springe hele falafel-delen af opskriften over, og købe de færdigblandede falafelmix fra Al´Fez – dem har jeg skrevet lidt mere om her

Salat med melon og falafel

Ingredienser

    Falafel
  • 200 g. tørrede kikærter som har ligget i blød i 24 timer
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 løg, finthakket/revet
  • 1/2 citron, saft og skal
  • 2 tsk. spidskommen, stødt
  • 1 spsk. tørret koriander, stødt
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. cayennepeber
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 stor dusk persille
  • 1 bundt koriander
  • Salat
  • 1/2 honningmelon
  • 1 agurk
  • 2 store tomater
  • Lidt friske krydderurter - eks. mynte, oregano, koreander
  • 1 dl kokoscreme
  • 2 spsk peanutbutter
  • Salt og peber
  • Citronsaft

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til falaflerne i en foodprocessor og blend til du har en jævn konsistens, der minder lidt om marcipan.
  • Form dejen til kugler og steg dem i 180 grader varm olie
  • Bland kokoscremen med peanutbutter og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Skær tomat og agurk i skiver og læg dem på et fad
  • Skær melon i tern eller brug et kuglejern og læg melon ovenpå salaten
  • Krydr med salt og peber og dryp med lidt citronsaft og lidt olivenolie
  • Fordel falaffelkuglerne ovenpå
  • Drys friske krydderurter over og server med dressingen.
http://raavarecirkus.dk/salat-med-melon-og-falafel/

falafelsalat2




Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top