Salat med halloumi, figner og pinjekerner

Jeg er stor fan af gode, mættende salater, men vi skal altså bevæge os et stykke væk fra salatblade, majskerner og tomatskiver, for at jeg gider bruge tid på det. En god middags-salat skal være fyldig og fyldt med forskellige smagsindtryk og konsistenser, og så skal der altså være noget protein til stede på den ene eller anden måde for at være rigtig festlig .
Friske, søde figner og salt halloumiost er nærmest skabt for hinanden – og med en drys ristede pinjerkerner på toppen er lykken nærmest gjort.

Du skal bruge: 

1 bakke feldsalat
4 figner
1 pakke halloumi
100 gram pinjekerner
1 spsk honning
3 spk olivenolie
1 tsk sennep
Saft fra 1/2 citron
Salt og peber

Sådan gør du:
Rist pinjekerner på en tør pande til de er gyldne og dufter godt.
Skær osten i tykke skiver og steg dem på en varm pande med lidt olivenolie på alle sider, til de er gyldne og gennemvarme.
Bland honning, citronsaft, sennep og olie til en dressing og smag til med salt og peber.
Vend salaten i dressingen, andet med figner, ost og pinjekerner og server.

Salat med halloumi og figner

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top