Salat med gulerod, mynte og bagte tomater

Vi er ikke typerne som alene spiser en salat til aftensmad – med  mindre den er lidt mere fyldig end denne her. Til gengæld er vi ret vilde med at braisere noget kød og spise en salat til, eller bare lave en række små retter, hvoraf den ene er en salat.
Ja sådan er vi – vi har alt for meget fritid, er der nogen der mener.
Skulle du også have for meget fritid kan vi anbefale dig at købe en kajak, få nogle børn eller begynde til kor. Hvis ingen af de ting appellerer, så fis ud i køkkenet og lav noget mad. Det er i virkeligheden meget sjovere!

  • Fire tomater
  • 2 store gulerødder
  • En dusk mynte
  • 2 hvidløgsfed
  • Olivenole
  • En håndfuld mandler
  • 1 spsk spidskommen
  • Salt og peber

Sådan gør du: 
Skær tomaterne i halve og udhul dem for alt det våde kød. I stedet lægger du et halvt fed hvidløg og en lille kvist mynte i og drypper med olivenolie. Bag tomaterne i et ovnfast fad ved 200 grader til de er møre og faldet lidt sammen, Fjern hvidløget og myntekvisten og anret tomaterne på et fad.
Skræl gulerødderne og riv tynde skræller over tomaterne.

Rist mandlerne på tør pande og hak dem groft. Drys mandlerne over salaten. Rist spidskommen på en tør pande og drys også dem over salaten .
Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber og drys med frisk mynte.

Gulerod_bagttomat1

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top