Det er sidst på sæsonen, når det kommer til figner – og vist egentlig også lidt over. Men heldigvis er verden stor, og solen skinner stadig der, hvor figentræerne gror lidt mere lystigt end på vores egne kolde breddegrader.
Denne salat tager fem minutter at lave, og fungerer super fint som tilbehør til en saftig kyllingesteg, lidt lam eller et par gode, grillede koteletter. Man kan egentlig også fint spise den som den er, med en humpel godt brød og lidt smør.De friske, søde figner spiller godt sammen med den salte skinke og den silkebløde mascarpone samler det hele på bedste vis.
Ingredienser
- 6 friske figner, skåret i kvarte
- Nogle store håndfulde babyspinat
- 6 skiver røget skinke
- 100 gram mascarpone
- God olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Anret babyspinat på et bræt med figner og skinke.
- Dryp med lidt god olivenolie
- Anret små klatter af macarpone'
- Drys med lidt flagesalt og friskkværnet peber