Salat af bagte radiser, gedefeta og mynte

Vi har en lille urban have, som vi passer og plejer efter bedste evne. Noget af det første der ryger i jorden er radiser, da de altid er en succes. Jeg er sikker på, at selv den ondeste havenisse ville kunne gro radiser, om han så støbte frøene i beton.
Det eneste problem er, at der er en øvre grænse for de gastronomiske akrobatspring man kan lave med denne korsblomstrod. I rå version er der mange anvendelser; i salater og på smørrebrød. Det er værre, når de muligheder er udtømte. Her er en tilberedning, hvor er de bagt i ovnen. Senere kommer en fermenteret udgave og en på grill…

Salaten er i øvrigt en versionering af denne ret, men jeg er sikker på, at selv historiens største maler, Salvador Dali også lod sig inspirere her og der. Han er i øvrigt citeret for at sige;

“Der findes to lykketræf for en kunstner. 1. at være spanier, 2. at hedde Salvador Dali” – More is more.

Opskriften er til en lille forret for to.

Du skal bruge:
4 pænt store radiser
4o g. gedefeta
En lille håndfuld mynte
Revet skal af en økologisk lime
Lidt olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Start med at varme ovnen op til 200 g. Skær topen af radiserne, men behold de sidste 5 mm. Vend radiserne i lidt olivenolie og drys med havsalt. Bag dem i ovnen i 10 min. Lad radiserne køle af i 5 min.

Når radiserne er kølet af, anrettes de med smuldret fetaost, mynteblade, revet limeskal, olivenolie og lidt peber.

ovnbagte_radiser1

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top