Saag – indisk dip af den krydrede slags

Vi har ikke været i Indien. Eller Nepal. Eller andre dele af verden, hvor man åbenbart spiser denne ret. Så dette er måske næppe det mest pålidelige indlæg, du kan finde på nettet, hvis du gerne vil tilberede en  über autentisk saag.
Men vi  snublede over retten i en af de uendelige surfture på nettet, og blev inspireret af de appetitlige billeder.

Saag er – vi har googlet det for dig, så du ikke behøver – en varm dip, man i forskellige varianter spiser i Nepal og visse indiske regioner. Man bruger både spinat, kål (måske mest på vores breddegradder) eller mere lokale typer bladgrønt. Broccoli skulle for eksempel også være helt okay.
Der er smæk på krydderierne og du får hurtigt fyldt grøntsagsdepoterne op på den sjove måde. Ud over at være både vegetarisk og fuldstændig vanedannende, er det også en ret i den helt billige ende – vi kalder det Cheap Ass – som er kendetegnet ved at den kan laves for lige omkring en flad 20’er pr person. Så kan man nemlig også være med, selv om man er på SU, ramt af kontanthjælpsloft eller bare har haft en lidt for festlig måned.

Spis retten med fladbrød, som du enten selv laver, eller køber et par stykker af hos din billige tyrkiske grønthandel. Og så kan du med fordel servere en frisk raita til

Saag – indisk dip af den krydrede slags

Ingredienser

  • 50 gram smør
  • 1 spsk korianderfrø
  • 2 spsk spidskommen
  • 1 tsk stødt kanel
  • Frø fra 1 spsk kardemommekapsler
  • 4 nelliker
  • Sort peber
  • 1 rød chili
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 tomater
  • 400 gram spinat
  • 200 gram grønkål eller sortkål
  • 1/4 liter fløde
  • Salt

Sådan gør du

  • Rist krydderierne på en tør pande til de dufter og stød dem i en morter
  • Smelt smørret på panden og tilsæt krydderierne
  • Hak løg og hvidløg og steg det brunt ved medium varme i krydderierne
  • Tilsæt chili, ingefær og tomater, hakket groft
  • Kom spinat og kål ved og rør rundt til det hele har samlet sig - ca 10 minutter
  • Tag en stablender og giv blandingen et par drøn - det må gerne blive mere cremet i konsistensen, men behold stadig lidt tekstur.
  • Kom fløden ved og rør rundt.
  • Smag til med salt og server varm
http://raavarecirkus.dk/saag-indisk-dip-af-den-krydrede-slags/

saag2

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top