I Danmark har vi glögg. I USA har de eggnog, som ved første øjekast på ingredienslisten får de fleste til at tænke “nej tak”.
Opskriften er simpel. Hæld varm mælk over et æg og smid en sjat cognac i. Sådan cirka.
Resultatet er forbløffende! Det er ikke råt æg du drikker, men derimod går ægget ind og cremer mælken, som bliver cremet tyk og meget appetitlig. Eggnog er perfekt på en kold aften, hvor du måske er ved at blive lidt forkølet. Den er også perfekt på en sen eftermiddag, hvor du synes at arbejdslivet har været lidt grum ved dig, og du trænger til at blive krammet af en varm, hyggelig eggnog.

Til en eggnog skal du bruge: 

  • 1 spsk sukker
  • 2 cl cognac
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • Lidt friskrevet muskatnød

Sådan gør du: 
Varm mælken op.
Kom sukker og cognac i et glas. Pisk ægget og kom det i glasset. Hæld den varme mælk over og riv lidt muskat på toppen. Server.

 

Eggnog

[adsenseyu2]

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top