Jeg skal ikke kunne sige det, men muligvis er det kun i København, at man kan tage penge for ribs. Jeg har hvert fald aldrig set en prisskilt på dem i Jylland, hvor buskene ofte alene står og sætter bær til fuglene. På den anden side kunne man i går købe en lille dusk skvalderkål på grønttorvet i Torvehallerne til den nette sum af 30 kr, så ved egentlig ikke om det siger mest om jyder eller københavnere…
Men tilbage til ribs, som er i sæson lige nu og i den grad trænger til en smule sukker. Men så er de også vanedannende lækre. Rysteribs har de fleste nok fået som barn, og det holder aldrig op med at være den absolut bedste måde at spise ribs på. Lav dem nogle timer før de skal spises, så sukkeret kan nå at blive opløst, så smager de bedst.
Du kan spise rysteribsene til både det salte og søde køkken, men her er de serveret som en lille frisk dessert med en creme af skyr og fløde rørt op med masser af vanilje og lidt sukker.

 

Rysteribs og skyr-creme

Ingredienser

  • 100 gram sukker
  • 2 dl skyr
  • 1/2 dl fløde
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk flormelis

Sådan gør du

  • Rib ribsene fra stilken.
  • Bland ribs med sukker i en skål og sæt den på køl nogle timer.
  • Pisk fløden til skum.
  • Rør skyren op med flødeskummet, florsukkeret og vaniljekornene.
  • Rør rundt i ribsene efter nogle timer og server til skyrcremen.
http://raavarecirkus.dk/rysteribs-og-skyr-creme/

rysteribs1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top