Rugbrødsgrissini og grøntsagshapsere med rygeostcreme og syrlig mayo

[adsenseyu1]

Lykkeligt fri for børn er vores hjem heldigvis ikke sådan et sted, hvor der kommer gulerodsstave på middagsbordet. Hvilket forfærdeligt dameblad har mon egentlig på den skrækkelige vane, at rå gulerødder i stave udgør noget som helst anstændigt tilbehør til noget som helst?

Men alting til sin tid, og rå grøntsager er både sunde og velsmagende og med en god dip til, udgør de en skøn hapser – der f.eks. kan spises som mellemmåltid – hvis man er til det – eller som en hapser før det rigtige mad kommer på bordet!

Friske asparges (godt nok fra Peru!) og smørristet rugbrød er og bliver to super delikatesser. De her hapsere lavede vi en aften, hvor tiden var knap men gæster der skulle serviceres. Et bundt asparges, nogle radiser, et par skiver god rugbrød og en flaske cava senere, og vi var klar til at gå rigtigt til bords.

  • Asparges
  • Radiser
  • Rugbrød
  • Smør
  • Olivenolie
  • Rygeost
  • Dild

Sådan gør du:
Lav en super syrlig mayonaise. Tag en skefuld fra og bland det med et par skefulde rygeost og lidt hakket dild. Vupti har du to lækre og meget forskellige dip.
Knæk bunden af aspargesene af. Skær radiserne et kryds i bunden og læg dem i iskoldt vand i 10 min. Så åbner de sig flot op.
Skær nogle skiver rugbrød i stave og rist dem i en blanding af olivenolie og smør. Læg dem på fedtsugende papir. Server det hele i køkkenet med bobler eller kold hvidvin.

20130320-200532.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Top