Det lyder måske ikke umiddelbart som den isvariant, du ville pege på, når du skal fylde vaflen nede i iskiosken. Men faktisk er det en voldsom fin og dejlig sorbet, som både kan spises som den er, som en frisk dessert eller som en let mundfrisker mellem retterne i en stor menu.
Samtidig er den super let at lave – hvis du altså har en ismaskine. Og har du ikke sådan en, kan jeg kun opfordre til at anskaffe en. Ismaskiner sikrer ikke Europa mod Putin eller kurerer ebola. Men derudover er de svaret på det meste.

  • 500 ml vand
  • 300 gram sukker
  • 2 store kviste frisk rosmarin
  • 2 æggehvider, stivtpiskede

Sådan laver du rosmarinsorbet
Bland vand, sukker og rosmarin i en gryde. Lad det koge til sukkeret er smeltet, og lad det derefter køle helt af.
Si blandingen og kom den på en ismaskine. Kør indtil iscremen er frossen.
Halvvejs i processen tilsætter du æggehviderne.

Rosmarinsorbet

[adsenseyu2]

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top