Rosenkål er lidt af en gyser i mange hjem, og hvem husker ikke de sønderkogte rosenkål fra frost, der ofte endte på barndommens middagsbord. Hvis det er din eneste erindring om rosenkål kan jeg ikke anbefale nok, at du giver dem endnu et forsøg. De friske vel at mærke. Nænsomt tilberedt.

De kan fåes på stok, hvis du køber dem fra grønthandleren, og supermarkederne sælger dem friske i poser på køl. Rosenkål er fin og faktisk let bitter i smagen. Den skal næsten ikke tilberedes, og kan faktisk sagtens fungere som salat. De skal for guds skyld ikke koges – højst blancheres. Eller som her – hurtigt stegt på en varm pande så de næsten karameliserer.

Denne lille hapser kan overbevises selv den mest indædte rosenkåls-hader om, at der alligevel er noget at komme efter i den lille grønne kugle.

    a

  • Æggeblomme
  • Citronsaft
  • Olie
  • Sennep
  • Hvidløg
  • Rosenkål

Sådan gør du:

Rør en mayonaise af æggeblomme, citron, sennep, revet hvidløg, salt og peber, som du forsigtigt rører sammen med olie lidt efter lidt.

Fjern de yderste blade på rosenkålene, og skær dem i kvarte. Vend dem i olivenolie og steg dem på en meget varm pande til de får noget farve. Tag dem af blusset med det samme, mens de stadig er sprøde og server dem med hvidløgsmayonaisen.

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top