[adsenseyu2]

Hvis man bager meget, oplever man også at man indimellem må smide en halv kage ud, som man ikke nåede at få spist. Efter jul havde jeg en halv christmascake stående, som trængte til nyt liv efter nogle uger.
Og så er det jo bare at gøre som bagerne – at forvandle kageresterne til romkugler. Som i øvrigt smager mange gange bedre end dem i bagerens vindue. Denne her behøvede i øvrigt ikke mere likør….

  • 500 gram kage som er blevet lidt for tørt
  • 2 spsk jordbærmarmelade
  • 3 spsk kakaopulver
  • 5 spsk kaffelikør, chokoladelikør eller rom
  • Evt lidt kokosmel til at samle dejen
  • Sukkerkrymmel, kokosmel og kakao

Sådan laver du romkugler
Blend kageresterne med en stavblender. Tilsæt kakao, likør og marmeladen og ælt dejen til en fast men fugtig masse. Dejen skal være jævn – ingen klumper, så det tager lidt tid at arbejde sig igennem. Tilsæt evt lidt kokosmel hvis dejen bliver for blød.
Form massen til kugler og tril dem i kokosmel, kakaopulver eller sukkerkrymmel.

20130112-142015.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top