Creyfish rolls aka krebse hot dogs

Du kender måske en “lobster roll” fra staten New England i USA. Kort sagt er det et hot dog brød med stykker af hummer, som forinden er vendt i smør. Andre variationer indeholder mayonnaise, bladselleri og forårsløg.

Her er en mere ferskvandsorienteret version med krebs, smør, citronsaft og dild. Hvorfor det netop er krebs der er kommet i og ikke hummer har en ganske enkel forklaring. Det er, at jyder generelt er mere privilegerede end os sjællændere. Jyderne har masser af plads, haver, billige kolonihaver, søer og heden. Årstiden taget i betragtning, er det det absolut bedste tidspunkt at hustle sig til en masse fantastiske råvarer.

Følgende er en lille guide til at råvare-hustle en jyde:
Hvis du ser et æbletræ der bugner af æbler siger du “Neeeej, hvor er det nogle flotte æbler. Er det filippa? Der er godt nok lang mellem æbletræerne på Sjælland.” Og wupti, så har du 30 kg. æbler i bagagerummet.
Alternativt venter du til mørket falder på og går på godt gammeldags æblerov. Hvis du bliver opdaget, siger du bare, at du er faret vild (helst med den mest københavnske accent du mestrer).

Hvis du skal hustle tyttebær, kan du bare referere til, at Sjælland nærmest er Sverige og derfor ligger det nærmest i dine gener at spise tyttebær.

Blommer er lette at hustle. Hvis du i forvejen ved, at der forefindes et blommetræ på matriklen, eller du lige skimtede et blommetræ ud af øjenkrogen, skal du bare begynde at snakke om dit nyligt erhvervede jagttegn, og om hvordan vildtkød og blommer smager fantastisk sammen. Så indikerer du også, at der måske kunne ryge en rådyrkølle forbi den anden vej.
Dette velvidende at du (jeg) er en venstreøjet højrehåndsskytte, hvilket i praksis betyder at eventuelle rådyr aldrig kommer til at liden nogen nød.

Krebs kræver lidt mere snilde og held. Først skal du finde en jyde der har -eller i sin nærmeste omgangskreds har – en sø med krebs. Du starter med at spørge, om der er nogen der ved, hvordan man får en tilladelse til at udsætte og opdrætte krebs, for tilfældigvis har du en sø (vandpyt) i nærheden af hvor du bor, hvor du godt kunne tænke dig at have krebs. Efter lidt dialog frem og tilbage står du med en spand fuld af levende krebs.

Vi har lige været på hustlertur til Jylland, hvor vi kom tilbage med 30 kg. æbler, 500 g. tyttebær, 2 kg. blommer, 1 kg. valdnødder og 2 kg. levende krebs.
I efterårsferien går turen igen til Jylland, hvor der skal hustles limfjordsøsters…

Jeg vil i den anledning gerne sige tak til svoger Lars, svoger Peter, svigermor Magda og mor Kirsten.

Nu kan der vel ikke være tvivl om, hvorfor der stod krebse hot dogs på menuen.

Du skal bruge:

  • Haler og klør af 15 kogte krebs
  • 50 g. smør
  • Saft af en halv citron
  • Et lille bundt dild
  • 4 hot dogs brød (ja ja, i know, men vi kom sent hjem fra Jylland og havde ikke tid til at bage selv)
  • Salt og peber
  • Salt chips
  • Syltede drueagurker

Sådan gør du:
Pil kødet af hale og klør og lun hot-dog brødene. Smelt smørret og vend krebsekødet i. Hak dilden fint og vend den i blandingen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Skær den obligatoriske rille i brødene og fordel krebsekødet i. Server med chips og drueagurker on the side.

[adsenseyu1]

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top