Røget torskerogn og rå majroer med knæhøj karse

Jeg ryger ikke, men jeg elsker at røge mad. Det fedeste i verden er, når nogen ryger sild. Jeg elsker at se nogen smide en sild i munden og tænde den, nam nam siger jeg bare. At røge en sild er en helt anden kulinarisk begivenhed.

Man kan hos nogle fiskehandlere købe røget torskerogn, men jeg har i det her tilfælde røget min rogn selv.
1. fordi en kraftig varmrøgning kan give en noget gennemtrængende røgsmag,
2. fordi jeg gerne ville blære mig lidt med min fine røgpistol.

Hvis du er den heldige ejer af en røgpistol eller en røgovn, kan du røge din rogn selv. Jeg kogte min torskerognsbuks ved svag varme i 20 min og lod den hvile i 20 min i det varme vand. Herefter fjernede jeg skindet og brækkede rognen i mindre stykker, kom stykkerne i en boks med låg og med en masse røg ind og lukkede. Efter 15 min gentog jeg processen.

Den smuld jeg brugte var hentet fra et æbletræ der havde stået i halvskygge på en sydtyrolsk bakke i 45 år, og som hver dag var blevet tilbedt af gedehyrder, der kun drak single malt whisky fra Speyside til morgenmad.

Her er til fire hapsere:

Du skal bruge:
70 g. røget torskerogn (her er torskerogn på dåse bandlyst!)
2 spsk. mayonnaise
lidt æbleeddike
4 stk 2mm. tykke skiver majroer
Karse
Salt og peber
Lidt ristede fedtegrevet

Sådan gør du:
Bland torskerogn med mayonnaise og smag til med æbleeddike, salt og peber. Tag ca. 1 spsk. af torskerognen og placer den midt på en tallerken. Læg en skive majroe ovenpå og pynt med karse og drys med fedtegrever.

Majroe med knæhøj karse

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top