Røget østers med brændt citron

Det her er suverænt min ynglings-østers. Udover smagen er der en anden ting ved denne opskrift, der tiltaler mig, og det er grej-til-råvare-rationen. Der er intet så tilfredsstillende som at lave en ret med højtspecialiseret grej; eks. en røgpistol. Og så er det en herre østers, som alligevel egner sig godt til østers novicer.


Du skal bruge:
10 østers
1/2 citron
Røgpistol
Mesquite røgsmuld

Sådan gør du:
Start med at gøre citronen klar. Varm en tør pande godt op og hold skærefladen på citronen ned mod panden i et par minutter. Den skal være godt karamelliseret uden at branke fuldstændigt.
Åbn østersene og giv dem røg i max 20 sekunder. De skal kun lige have en note af røgsmag og ikke smage som at slikke på indersiden af en gammel bornholmsk silderøovn.

Hvis du er den lykkelige ejer af en røgbowle eller flere, kan du servere din østers med bowle, så du og dine gæster har fornøjelsen af at sætte røgalarmen i gang samtidig. Ellers serveres den bare som den er (med lidt citronsaft presset over).

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top