Hvis du er så heldig at bo i nærheden af en god fiskehandler, skal du gøre dig selv den tjeneste, at snuppe et par gode rødspætter med hjem engang imellem. Altså hele fisken, ikke fileterne. Fisk stegt på ben er nemlig noget helt særligt, og fileterne kan ikke nå dem til bugfinnen, selv om jeg kender mange, der kun spiser fisk, såfremt der er garanti for ikke at støde på et fiskeben undervejs.  Sådan kan man gå glip af så meget godt her i livet.
Meuniere-stegning er en super klassisk stegemetode: Fisken vendes i mel og steges i smør, og serveret med – mere – brunet smør. Not bad, og egentlig bare et fint og fransk ord for noget vi har spist herhjemme i generationer. Du kan praktisere samme metode med alle mulige andre fladfisk, hvis der ikke lige er rødspætter på is hos din fisker.

Server med nye små kartofler – når det er den sæson – eller med en god salat, ovnbagte rodfrugter, you name it!

 

Rødspætte meuniere
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
  • 2 rødspætter
  • 2 spsk mel
  • Salt og peber
  • 50 gram smør
  • 1 lille bundt persille
  • 2 spsk kapers
Instructions
  1. Rens rødspætterne
  2. Vend rødspætterne i mel og krydr med salt og peber
  3. Steg rødspætter op begge sider til de er gyldne og tag dem af panden.
  4. Hak kapers groft og kom på panden – evt med en klat ekstra smør, hvis du ikke synes, der er sauce nok.
  5. Tilsæt hakket persille.
  6. Hæld smørsaucen over fisken og server.

roedspaette1

[adsenseyu1]

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top